sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Saippuaa ja valokransseja

Viime yönä sain päähänpiston tehdä saippuaa. Katsoin mitä öljyjä kotoa löytyi ja eikun hommiin. Ohjeessa oli maapähkinäöljyä, mutta sitä ei ollut, joten korvasin sen manteliöljyllä. Sekin loppui kesken ja puuttuvan osan korvasin rypsiöljyllä. Massan sekaan laitoin kurkumaa, unikonsiemeniä, tyrnijauhetta, lumi-tuoksua 10g ja yhteen purkkiin ripottelin kehäkukan terälehtiä. Siniset silikonimuotit ostin Lahtisen vahavalimolta.
Muoteissa tehtyihin saippuoihin tulee yleensä aina tuo vaalea samettinen pinta, kun taas maitopurkissa tehtyihin se tulee harvemmin.


Saippuoiden leikkaamisen jälkeen siirryin punaisen valokranssin kimppuun. Ostin tarvikkeet Tampereen käsityömessuilta. Nyt on nämä kaksi valmiina ja vielä olisi ruskea tulossa.Valkoiseen kranssiin ostin paketin, missä oli metallikehys valmiina. Punaiseen ja ruskeaan ostin vain pelkät paperinarut. Valot löysin Robin Hoodista ja kotoa löysin  paksua metallilankaa, minkä taivutin ympyräksi ja sidoin päät kiinni toisiinsa ilmastointiteipillä.


2 kommenttia:

helrii kirjoitti...

Minä olen tehnyt ihan sitä perussaippuaa jopa pitänyt pari kurssia sen teosta. Pitäisi opetella tekemään myös muitakin. Eilen ostin sen Saara Kuhan Saippuakirjan itselleni. Töissä se meillä jo on.
Minun syksyni on ollut yhtä neulekranssia. Olen neulonut mallikappaleita, pitänyt kurssin ja myynyt pilvin pimein materiaaleja ja antanut neuvoja sen tekemiseen. Itselleni neulon ulko-oveen sisal-langasta kranssia.

Päivi kirjoitti...

Nämä kranssin on sitten ihania. Nopeita tehdä ja näyttäviä. Taidan tehdä ruskean lisäksi vielä vihreänkin. Sitten alkaa joululahjat olla kasassa :). Tampereellakin nämä kranssipaketit olivat myyty melkein loppuun jo la aamupäivänä.
Saaran kirja on muuten tosi hyvä. Sieltä on hyvä katsoa niitä lipeäkertoimia.