keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Lasinsulatus

Sulatin uunissa edellisellä kerralla lasien välissä hopealankaa, osa langasta jäi lasien ulkopuolelle lenkeiksi. Lanka poltti jäljet pohjalevyyn ja se sitten värjää lasit, vaikka käytän lasinsulatuspaperia.


Vihreät Sour Apple lasit ovat S96 ja tilattu Kerasililta. Lautaset tulevat nopeasti, mutta vaativat 2 polttoa. Yhteensulatus ja muotoilu. Näihin jää upeasti pieniä lasikuplia.
Pitkään vihreään halusin epätasaisen reunan tarkoituksella eli jätin päällimmäisen kirkkaan lasin tarkoituksella aluslasia pienemmäksi, jolloin sulamisvaiheessa aluslasi röpelöityy :D. Hieman piti reunaa hioa, kun siihen jäi muutama terävä piikki. Oikea reuna onnistui juuri niinkuin halusia, vasemmasta tuli tasaisempi. Tuossa tuikkukupissa on haettu samaa ilmiötä. Päällyslasi on ollut vain aavistuksen pienempi ehkä 2mm / sivu.


 Kuparifoliosta innostuin nyt tekemään hieman enemminkin. Kaikki ovat sulatettuja samalla ohjelmalla, mutta eri kerroilla. Ylin rivi ollut samassa uunissa.
Vasemmalla alhaalla on onnistuneesti poltettu decal-kuvio. Se laitetaan sulatetun lasin päälle ja sitten miedompaan lämpötilaan, että kuvio tarttuu kiinni.
Seuraavana sulatuspaperista sudenkorennot ja toisessa foliosydän ja viimeisenä taas foliota.


Viipurissa tuli käytyä pikkuisen ostoksilla. Oranssit verhot ja 70cm leveät laudeliinat  olin tilannut etukäteen ja sain ne nyt.
Unikko aiheiset tuotteet ostin kauppahallin pellavakaupasta, siitä portaitten juurelta. Samoin kissapyyhe löytyi samasta kaupasta. Pyöreä unikko liina 150cm 15e, olkalaukku 10e, kassi 10e, pyyhkeet 5e/kpl.


Vielä muutamia kokeiluja:
Ylhäällä lasien väliin sulatettu ohuita lasitikkuja ja dichroic-lasia.
Seuraavaksi ohuita lasifrittejä, lasitikkuja ja dichroic.
Alimpana vas. jauhemaisia lasivärejä ripoteltuna sinne tänne + frittejä ja oikealla molemmissa lasimurskaa eri kokoisina murusina. Vihreä murska on hienon hienoa+frittiä+dichroic ja musta ja punainen karkeampaa.2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Voi kun ihania noi lasit! Varsinkin noi vihreät :). Vihreä kun on mun lempiväri.

Päivi kirjoitti...

Kiitos Jaana!

Tuo vihreä on mustakin tosi nätti :D.