lauantai 16. heinäkuuta 2016

Pietari 22.-24.4-16

Oltiin viikonloppu Pietarissa Dostojevski-hotellissa. Hotellin vastaanottotilat olivat todella pienet, joten luulin hotellinkin olevan pieni. Erehdyin pahasti, hissistä tultaessa, käytävää jatkui silmän kantamattomiin:)
Hotellin vieressä oli kallis kauppakeskus, missä oli onneksi kauppa auki 24/7, sieltä hieman evästä.
Illalla käveltiin Nevskillä ja käytiin kaupoissa. Tämmöinen suklaaputous löytyi yhdestä kauppakeskuksesta.

Meillä oli jo etukäteen tulostettuna Pietarin metron kartta ja Maarit oli bongaillut, mitä metroasemien luota löytyy.
Metrossa ei oltu koskaan liikuttu ja täytyy sanoa, että se oli todella helppoa, kun katsoi kartasta, minkä väriselle metrolinjalle täytyy mennä ja sitten katsoi kyseisen linjan pääteaseman, että lähtee oikeaan suuntaa :). Kertaakaan ei muuten eksytty tai menty väärään metroon:)
Pietarin metro


Meidän lähin metroasema oli Vladimirskaya, ensimmäisenä mentiin Spasskayan asemalle ja siinä oli heti metroaseman takan 2 isoa  kallista kauppakeskusta. Tuossa edessä alhaalla on metroasema.

Sitten seuraavaksi piti päästä Avtovon asemalle, joten oltiin sopivasti Spasskayan asemalla, joten sinisellä linjalla 2 Tekhnologichesky Istitut-asemalle, siellä vaihto punaiselle linjalle 1 metroon ,missä lukee Prospekt Veteranov. Pietarissa saa metrolla ajaa yhdellä poletilla, vaikka koko päivän, jos pysyt maan alla :).
Päästiin helposti Avtovon-asemalle ja melkein vastapäätä on bussipysäkki,mihin piti päästä. Tien vastakkaiselle puolelle, talo no 73 kohdalle.

 Määränpäänä oli nimittän Junona-tori, venäjäksi Юнона. Torille on ilmainen kuljetus ja mekin aikamme pysäkillä oltuamme, bongasimme bussin, missä lukee Юнона.
Tori on valtava, sieltä löytyy sitten ihan kaikenlaista. Valitettavasti sieltä ei tullut otettua kuvia.

Udelnajan kirpputori oli myös listoilla, joten siniseen metroon 1 seuraavaksi ja pysäkkinä Udelnaja.
Metrosta noustua oikeanpuoleisista ovista ulos ja sitten oikealle, junaradan yli ja olet perillä :)
Tässä kuvassa metroasema ja ollaa kävelemässä torille.
Tori alkaa noista harmaista rakennuksista ja niitä riittää. Jatka eteenpäin ja sitten alkaa pressuista tehdyt katokset ja sieltä alkaa löytyä armeijan tavaraa, työkaluja ja vaikka mitä :)

Ei kommentteja: