maanantai 13. joulukuuta 2010

Prym-neulemylly

Kaivoin pitkästä aikaa neulemyllyni esiin. Viipurista olen hamstrannut mohairlankoja ja en ole neulonut niistä vielä mitään. Lauantaina sitten keksin tuon myllyn. Mohair-lanka kulkee myllyssä kuin unelma. Langat olen kerinyt uudelleen, koska näin lanka kulkee todella jouhevasti ja kerä ei pyöri pitkin lattiaa.
Ruskea lanka on mielestäni paljon kauniimman näköistä tuossa kerällä. Tein tällä kertaa putkea. Myllyllä voi neuloa myös tasoneulosta. Sitäkin taisin joskus kokeilla, mutta reunasilmukat tipahtelivat aina koukusta ja reunasta tuli sitten tosi ruma.


Toista on taas pörröiset ja 7-veljestä. Silmukat tahtovat karata ihan huomaamatta, vaikka kuinka yritin tuijotella langan kulkua.
Vasemmalla oleva huivi on tehty Linie 194 solo-röyhelölangasta ja sitä saa Vihreästä vyyhdistä.
Ruskea huivi  on n.2.5m (100g/500m)ja toinen 3m (100g/550m) .
Tein myös tuollaisen kiepin. Siinä on huovutettu kukkanen silmukkapaon kohdalla. Sain silmukat kerättyä, mutta siihen tuli tosi ruma kohta, joten se oli peitettävä.

3 kommenttia:

Milona Hellapuu kirjoitti...

Minä kiehtouduin tuosta neulemyllystä tällä tavalla aika myöhään ja vielä enemmän nyt, kun näin kuvat sinun tekemitäsi tuotoksista. Pakko se on tilata, että pääsee kokeilemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletko Päivi kokeillut laittaa pieniä painoja reunaan tehdessäsi tasoneuletta, tavallisella neulekoneella se ainakin estää reunasilmukoiden putoilun.

Anonyymi kirjoitti...

Vaimo oli ostanut tämän myllyn, minä pyysin, että saisin kokeilla eri tuotteita. Putken teko onnistui, mutta tason molemmista sivuista putosi silmukast pois, siis taso keskeltä oli ok, mutta reunat epäsiistit. Päivi annatko ohjeet kuinka saisin reunat asianmukaiseksi,osoitteeni on. bigleevi@hotmail.com