sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Vintersol-neule ja Vintro-saapikkaat

Aikaa on kulunut edellisestä julkaisusta jo 2 vuotta. Miten siitä on jo niin kauan? Kaikenlaista olen tehnyt edelleen. Korujen teko on ollut nyt pari vuotta hieman rauhallisempaa, kun aloitin erikoisammattitutkinnon suorittamisen oppisopimuksella. Aina mennessäni askartelemaan tuli huono omatunto tekemättömistä ja tulevista koulutehtävistä, joten poistuin askartelupisteeltäni. Nyt olen loppusuoralla ja viimeinen näyttö on 27.11.
Keväällä innostuin ihan tavattomasti Vintersol-neuleesta ja tilasin ohjeen Ravelry-sivuilta. Miksi innostuin paidasta niin paljon oli sen neulominen hieman erilaisella tavalla. Yläosa tehdään alhaalta ylöspäin ja vasta sutten aloitetaan neulomaan kainalosta alaspäin. Sopivaa oranssia lankaa ei sitten meinannut löytyä mistään,kunnes kesällä käytiin Novitan myymälässä Korian ABC-asemalla ja sieltä se löytyi. Harmaa lanka on myös Novitan, mutta eri nimistä ja luonnonvalkoinen oli 7-veljestä. Reunojen päättely oli ihan uusi kokemus, mutta siitä tuli todella hyvä ja tätä tulen käyttämään muulloinkin. Paita valmistui pikkuhiljaa ja ihanasta langasta löytyikin yllätyksiä. Monessa kerässä oli todella tummaa oranssia, mikä poikkesi todella paljon siitä, mitä kerä näytti päältäpäin (onneksi ostin lankaa reilusti) tai sitten kerässä oli liian vaaleita kohtia (kuten kuvassa näkyy, vaalea raita. Klikkamalla kuvaa se näkyy selvemmin). Raidan huomasin vasta sitten (neuloin pelkkää suoraa osuutta hämärässä), kun aloitin reunan kuvioinnin, mutta en enää purkanut työtä. Raita kiertää koko kierroksen. Neule pääsi heti käyttöön ja siitä onkin tullut ihailevia kommentteja. Tämä on yksi parhaiten onnistuneista neuleistani.

Elokuussa kävelin pitkästä aikaa keskustassa ja Monosen kenkäliikkeen ikkunassa näin nämä Vintro-saapikkaat. Oranssista oli koko loppunut ja sovitin toisen väristä kenkää huomatakseni, että tämmöiset on pakko saada. Netistä yritin etsiä ja joka paikasta  juuri haluamani koko oli loppunut. Meni varmaan 2 kuukautta ja sitten silmiini sattuikin Kenkäliike ja sieltä ne löytyivät. Heti tilaus vetämään ja kengät tulivat parissa päivässä. Niin sopivat ja ihanat jalassa. Väri on siis niin täydellinen tähän paitaan ja muuhunkin vaatetuksiini.

Tässä vielä paidan vaiheita 

Katsoin paidan neuloneitten blogeista ensin tietoa ja sieltä sain 2 vinkkiä. Miten kaarrokkeen aloitus kannattaa tehdä, että aloituslangan purkaminen onnistuu helpoimmin ja toinen hihojen istuvuus. Tein hihat kainalosta alkean suuremmalla koolla ja se kannatti. Hihoista tuli sopivat, ei kiristä mistään kohtaa. Neuleen pituutta kokeilin monta kertaa ja tein kerroksia enemmin kuin ohjeessa, että sain sopivan pituisen. Ei kommentteja: