maanantai 18. maaliskuuta 2013

..lisää lautasia ja vähän huovutustakin

Olen kyllä ihastunut tuohon kapeaan lautasmalliin. Tällä kertaa puna-valko-musta-pinkki. Tuossa turkoosissa tuikkukipossa on tuo puu kuparifoliota. Tämä materiaali kuuluu myös suosikkeihini. Kuparifolio tummuu kauniisti reunoiltaan. Ruskea ja sininen lautanen on tehty bullseyen lasista.


 Tässä kuvassa tuossa alhaalla vasemmalla on lasien välissä kuparifoliota. Tuosta puusta tuli myös kaunis näinkin päin eli se lävistetty osa on tuossa edellisessä kuvassa tuikkukipossa. Tuo puu lävistäjä on Fiskarsin, taasun löysin ebaysta.
Tässä on taas kaikenlaisia kokeiluja, Siellä on myös kuparifolio-kissat. Tuo alempi rypistyi mielestäni upeasti. Sitä täytyy vain hieman hioa reunoista, kun päälyslasi olisi pitänyt olla hieman isompi, että se olisi peittänyt kunnolla tuon folion. Nyt siihen jäi pari terävää kulmaa. Tämä lävistäjä on ostettu vuosia sitten saksasta. Nykyisin kyllä suomestakin saa ihan kivasti kuviolävistäjiä. Tuossa ylhäällä oikealta no 3 ja 4 jäävät omiin kokoelmiini. Näistä tuli tosi upeat.
Kirkkaat lasinapit menevät vielä uudelleen uuniin :)

Tein pääsiäiseksi muutaman huovutustyön. Helppoa ja nopeaa. Tarvitaan styroxmunia ja -rengas, hahtuvaa ja huovutusneulain. Mulla on Novitan neulain, missä on muistaakseni viisi neulaa.
Otetaan pala hahtuvaa ja tikutetaan kiinni styroksiin. Valmista työtä vielä käsin vähän silittelin edestakaisin, että neulojen jäljet eivät näkyisi niin selvästi. Kranssin alla näkyy pieni kulma äitini tekemästä posliinimaalaus munasta.

Ei kommentteja: